Uutiset

Seuraa meitä Facebookissa!

Kuvia Moosegrove kissoista: Heikki Siltala

Tuotteet

This Cat RocksLue lisää »

Neytiri


FI*Moosegrove Shawaana Waceera


Kutsumanimi: Neytiri

Isä: N*Kimburu Oktavo (SOK n 22)

Emo: N*Kimburu Sungura Sana of Moosegrove (SOK n 22)

Syntymäaika: 11.3.2011
 
Neytirin rekisterinimi on swahiliä ja tarkoittaa englanniksi "in grace she wanders".
 

Ensimmmäinen Suomessa syntynyt Sokoke-tyttö Neytiri syntyi 11.3.2011 yhdessä kahden potran pojan kanssa. Ensimmäisen sokoke-kasvattimme Thata sai siis tuolloin jatkokseen kolme täyssisarusta. Pentujen äiti on ihana Norjan tuontimme N*Kimburu Sungura Sana of Moosegrove ja isä, myöskin Norjan tuonti, on N'Kimburu Oktavo.

 

Neytirin yksi ehdottomista lempipaikoista on sauna, siellä Neytiri viihtyy alkulämmöistä aina loppulämpöihin asti. Kakkoslaude on osoittautunut mieluisimmaksi saunomispaikaksi. Neytiri nauttii myös hiekan levittämisestä ja kaivamisesta, myös kukkapurkit tyhjennetään oma-aloitteisesti ylimääräisestä mullasta omistajien mieliksi ja levitetään laajalle alueelle. Neytiri rakastaa laserhiirtä, mutta yksi leikkihuiska on ylitse muiden: sitä neiti voi tuijottaa vaikka tuntikaupalla.

Emo: N*Kimburu Sungura Sana of Moosegrove aka Zani

Neytiri on osoittautunut myös harvinaisen kaikkiruokaiseksi: emännän käsilaukusta on löytynyt mm. herkullinen lakritsipatukka, josta Neytiri ei millään olisi halunnut luopua. Proteiinipatukka on myös osoittautunut mieluisaksi herkuksi. Myös hedelmät kuten vesimeloni, banaani ja omena maistuu pikkuneidille, puhumattakaan kaikesta muusta makeasta. Vihanneksetkin kuten tomaatti maistuu hyvin. Emme oikeastaan ole löytäneet mitään ruokaa, joka ei saisi tämän prinsessan kieltä lipomaan.